ingen ork

hejsan, tänker bara uppdatera att jag inte har någon ork till att skriva typ.. hänt massa saker och ja vi får helt enkelt se hur mycket bloggning de blir.. tar iaf en bloggpaus nu och vi får se om jag bloggar ibland eller hur de blir.. men iuaf när jag kommertillbaka blir de sminkvideo:)

Det börjar dra sig emot slutet.

Hejsan. Idag har jag varit med underbara Sara. Vi har pratat jätte mycket, ätit glass och badat, dock var det sjutk kallt i vattnet.. Efter det åkte vi till stan och tittade på 2 lägenheter (ska förmodligen flytta till lägenhet någon gång efter skolstarten pga bussar) Fastnade grymt mycket för den första lägenheten vi tittade på, den var dock lite dyrare men det var sjukt värt för den hade egen dusch och var mycket fräcshare och större så ska försöka övertala mamma och pappa höhö:$.. har inte så mycket mer att säga men ha en bra kväll!

Stockholm

 

ursäkta mitt bloggande! Har varit i stockholm på körresa och det var sjukt kul men är typ helt död nu efter.. Aja. Min fråga på bloggen har fått några kommentarer och jag kommer ta åt mig av allt! Ska fixa ihop en sminkvideo någon gång under veckan och bomba bloggen med nya bilder. Snart kommer mamma hem så ska fixa med maten och efter middagen kanske Amanda kommer hit, annars får vi se vad som händer. PUSS!

 


Cyberbully

Såg just en film som heter Cyberbully. Filmen handlar om en tjej som heter Taylor, Taylor får en laptop i födelsepresent av sin mamma och skaffar sig genast en användare på hemsidan Clicksters (ett chatforum). Det börjar hyffsat bra men blir snart till något helt annat.. Taylor börjar chatta med en Kille vid namn James som hon tycker verkar väldigt trevlig fast de egentligen aldrig träffats. Hon börjar känna tillit till honom och berättar flera privata saker för honom utan att tänka på riskerna som kan komma där efter.
 
Några dagar senare blir hennes användare hackad och en status uppdateras där det står: "Jag är en stygg flicka, någon borde smiska mig". Hackaren visar sig snabbt vara hennes egna bror.
Denna status började göra allting komplicerat, hon började få allt elakare kommentarer både i på hemsidan men även i skolan.
Allt detta börjar ta kål på Taylor och hon som alltid var en så glad tjej innan har nu förvandlats till en ledsen och bekymmrad tjej som snart var på väg att ge upp.
 
Kommentarer som: "hon klär av sig för pengar" och "hon är en hora" var inte de värsta kommentarer hon varje dag fick se på sin hemsida, och inte nog med det, James som hon inte ens träffat tidigare la in ett logginlägg där han skrev att han och Taylor hade legat med varandra och att han sedan fått en könssjukdom av henne. Detta började förstås också sprida ännu mer rykten och nu var orket slut.
 
Hon laddade upp en video på sig själv där hon berättade hur hon mådde och sa farväl till världen. Hon var på väg att ta sitt liv men hennes vän Samantha hinner se videoklippet och skyndar sig snabbt för att stoppa henne.
Taylor klarar sig men allt finns fortfarande kvar och stör henne psykiskt i tankarna.
Taylors mamma tar ledigt från skolan åt Taylor i ett par veckor för att hon ska hinna återhämta sig och komma tillbaka till det gamla.
Under tiden får Taylor komma till en ungdoms grupp där flera som är drabbade av liknande saker får prata ut med varandra och höra hur andra känner/tycker/tänker och det hjälper Taylor att växa.
 
Några dagar senare skickar Samantha ett sms där det sår att hon vill att Taylor ska komma och och prata med henne så Taylor går ut. Samatha berättar då att det är hon som låg bakom "James" att han var en fakeanvändare. Detta sårar förstås Taylor ännu mer och det slutar med att Taylor, Samantha och deras mammor blir interjuvade om händelsen och Taylor får veta varför Samantha gjort som hon gjort. Det enda Samantha var ute efter i början var att beskydda Taylor från en kille som hon visste var fel för henne.
 
Det slutar med att Taylor och Samantha blir vänner igen och kommer tillbaka till skolan. Första dagen i matsalen får de båda dumma kommentarer av Lindsay och hennes kompisar när de går förbi. Taylor stannar och säger med bestämda ord att hennes ord faktiskt sårar människor. Detta öppnar ögonen och öronen för många av eleverna i matsalen och även Samantha tar steget och säger sina kloka ord till Lidsay. Flera elever ställer sig sedan upp en efter en och lägger till saker och det slutar med att Lindsay går där ifrån.
 
Allt slutar lyckligt som i de flesta filmer, Taylor börjar få tillbaka sitt goda rykte genom att alla säger till varandra att det var starkt gjort av henne att säga emot Lindsay och Taylor och hennes vänner kommer närmare varandra igen.
 
Filmen var faktiskt väldigt bra och jag klarade inte av att hålla tårarna inne när hon höll på att ta livet av sig. Filmen var sjukt sorlig men det är ju verkligheten, många ungdomar har det faktiskt såhär dåligt utan att man kanske tänker på det speciellt ofta. Men det öppnade i alla fall ögonen på mig!

Dåligt med bloggning

hejsan. Har varit dålig på att blogga.. men iaf har varit hos Robin igår och idag åkte jag hem för körövning innan resan, satt och hade det kul med sofie och tog lite fina ej berädda underbilder, hon kommer hata mig om hon ser detta men.. älskar dig med sofie<3 sen ville andreas vara med på en bild också;)
 
Nu sitter jag på skype och snacka med några randoms, imogon blir det att packa sen kanske hitta på något på kvällen:) pUSS

Godnatt


Öva öva öva!

Bild från Rhodos.
Hej, måste skynda mig nu och träna igenom låtarna inför i morgon kväll och sedan bege mig till mobacken för att träna. Men vi hörs senare ikväll!

Trevlig dag.

Hejsan. Började dagen med godfrulle på altanen i det fina vädret som faktiskt var framme då, sedan började det regna sjukt mycket och allt kändes tråkigt så jag hörde av mig till Linnea och vi bestämde för att gå på stan tillsammans.
 
Vi åt på subway och pratade som vanligt när vi träffas, hihi standard. Nä men fick i alla fall med mig 3 plagg från hm hem som ni ser här ovan, älskar verkligen den blåa med de fina transparenta tyget på baksidan och blixtlåset.
 
Vid 6 så for jag till bergsbyn och hjälpte älsklingen att flytta till sin lägenhet, förövrigt har vi varit tillsammans i 7 månader idag, känns väldigt länge med tanke på hur snabbt tiden gått!
 
Dock så väntade inget bra när jag kom hem.. min bror har nämligen fått magsjuka så känns inte jätte mysigt och roligt när man hör allting och ja.. ni kan ju tänka er själva.. och så vill jag ju gärna inte råka ut för magsjuka själv heller.. dock har jag väldigt bra emunförsvar så jag tror det ska gå bra:)
 
I morgon har jag nya planer. På förmiddagen blir det att ta det hyffsat lugnt, kl 2 blir det att fara till mobacken och öva inför lördag kväll och sedan hämtar vi upp Elisabeth på hemvägen som följer mig hem och spenderar resten av dagen med mig, så morgondagens planer ser väl för det mesta väldigt bra ut, ska nog snart gå och lägga mig också, eller ja vi får väl se hur det kommer gå men jag är väldigt trött i alla fall, så PUSS!
 

Happy girl

Hejsan, som ni kanske har sett så har jag införskaffat mig en iPhone 4s. Ikväll har jag i princip bara lekt med telefonen och tagit det lugnt. Ska snart gå och lägga mig så vi hörs i morgon godnatt


Ny investering.


RSS 2.0