Lanzarote - Del 7

...Och även den sista delen av bilderna från resan! Eller såklart kan de komma lite bilder då och då på bloggen men inte en bunt som denna. Sry för den kassa uppdateringen men har börjat känna mig så sjukt stressad inför de kommande veckorna så jag har inte riktigt orkat med att blogga men jag ska försöka komma ihåg att blogga lite då och då när jag får tid! I helgen har jag absolut inte gjort något, eller ja jag har i alla fall bara tagit det sjukt lugnt och sett mig igenom en gammal julkalender (kaspar i nudådalen). Nu ska jag sova och i morgon blir det plugg.
 
 
 
 
 

Lanzarote - Del 6

 
Dessa bilder är tagna under en ubåtsutflykt som vi gjorde på ön, det var en sjukt najs upplevelse att se alla fina fiskar och få se livet under vattenytan! Dock var det väldigt svårt att få till några bra bilder då fiskarna var så snabba men några bilder blev i alla fall okej!
 
 
 
 
 

Julbak.

Igår julbakades de för fullt i kusmark med Nathalie och Samra,och mycket fika blev det allt! Som de flesta vet så har det varit strömavbrott på många ställen runt om i Skellefteå och mitt hus var ett av de ställerna så vi har haft det iskallt och levt som grottmänniskor utan ström. Hade tänkt att plugga ikväll men eftersom att strömmen äntligen kommit tillbaka så har jag fastnat framför datorn och inte hunnit börja plugga än... Så ska försöka dra mig från datorn och ta tag i det jobbiga nu!
 

Lanzarote - Del 5

 
Hade tänkt att sova ut idag men förstås så vaknade jag innan 8 och efter de kunde jag inte somna om... Har iaf bara degat i sängen under morgonen, redigerat lite bilder, fixat till spotifylistan och även gjort en julspellista som jag sitter och lyssnar på för tillfället! Ikväll ska jag äta med Sofie och sedan ska vi dra vidare till Mollys för någon gymnasiegrej, hoppas på att det blir kul iaf!
 
 
 
 
 
 

Lanzarote - Del 4

 
Lite bilder från en av dagarna på stranden, helt molnfri himmel och klarblått vatten, det är dagar som denna som man verkligen vill tillbaka till värmen!
 
 
 

Cover - Hey brother

  
  
Ikväll har jag absolut inte haft något att göra så jag tänkte att jag skulle slänga ihop en cover som tidsfördriv, är dock väldigt hes men det får duga ändå!

Lanzarote - Del 3

 
 
Hej! Har verkligen haft sjukt ont i huvudet senaste dagarna vilket gjort att jag inte orkat ta tag i saker i tid. Började alldeles för sent igår kväll med att läsa ur boken, skulle läsa 100 sidor men somnade med boken på huvudet efter ca 45 sidor så allt annat än lyckat blev det iaf. Och idag skulle jag plugga till nkprovet direkt när jag kom hem, har ännu inte öppnat boken så känner mig inte speciellt lyckad idag heller och mitt huvud håller på att sprängas så egentligen vill jag bara sova resten av kvällen, men icket!
 
 
 
 

Lanzarote - Del 2

 
Nu har brorsan fixat photoshop till mig eftersom att pixlr.com som jag brukar använda inte vill sammarbeta med min dator längre. Så här är andra delen av bilderna från resan, har en del plugg som ska tas igen eftersom att jag var borta förra veckan så tänkte bara att detta skulle bli ett snabbt inlägg, men nu har jag fått en till anonym kommentar som lyder : "Jag förstår ändå inte hur man ändrar storleken! Jag har 700px på bloggen på bilderna, men jag vill ändra till den storleken innan ja lägg upp dem på bloggen!"  Jag brukar ändra storleken på det redigeringsprogrammet jag använder genom att trycka på fliken som heter bild och sedan ändra bildstorlek och där skriver jag in 700, svårare än så är det inte!  
 
 

Svar på kommentar:


Tänkte att jag skulle svara på en kommentar i ett inlägg eftersom att det blir svårt att svara på kommentaren när den är skriven anonymt. Det jag gör med mina bilder för att få bra skärpa är dels att jag ändrar storlek på bilderna till den storleken jag vill att bilden ska ha på bloggen, ibland kan jag även höja skärpan beroende på vad det är för typ av bild. När jag sen ska spara bilden så är det viktigt att använda sig av bra format för att bilden ska bli så skarp som möjligt. I Photoshop finns det en funktion där man kan spara för web och sedan väljer man formatet png men, eftersom att jag inte har Photoshop så använder jag mig av en gratishemsida som liknar Photoshop och heter pixlr.com , där sparar jag bilderna i formatet png bara,  men fortfarande blir bildkvaliteten mycket bättre om man sparar bilden i png istället för jpeg efter redigering. Hoppas du fick ett dugligt svar på frågan!:)

Krångel.

Redigerings "programmet" som jag använder till mina bilder har varken velat sammarbeta igår eller idag och det är därför jag inte laddat upp några mer bilder från resan.. Ska försöka få brorsan att hjälpa mig att fixa photoshop istället i morgon så att jag kan ladda upp fler!

Lanzarote - Del 1

 
Nu har jag kommit hem till kylan vilket känns förjävligt men och andra sidan så känns det skönt att vara hemma och i morgon ska jag även få träffa alla kompisar igen vilket känns super! Med mig hem har jag några tusen bilder på kameran, men även lite saker köpt på taxfree och annat! De första bilderna här ovan är bara som en liten start på det hela, alla bilder är alltså tagna första dagen, under resan dit och när kom fram!

RSS 2.0